Blog

Hero image for Blog
 •  
  Image for De story hoe Hans in de reiswereld terecht is gekomen

  De story hoe Hans in de reiswereld terecht is gekomen

  27-06-2021 12:59

  De story hoe Hans in de reiswereld terecht is gekomen (1986)

  Het is al lang geden maar ik herinner me het als de dag van gisteren. Het was in 1986 dat ik ging solliciteren bij TAD Touringcars in Enschede aan de Deuringerstraat. Ze zochten daar een medewerker voor de busverhuur. Leuke dagjes uit maken voor groepen met de bus als vervoermiddel. Ik had met de toenmalige directeur een gesprek over de werkzaamheden en mijn beperkte kennis daarover want ik had dit nog nooit gedaan. Ik hield wel van organiseren want dat had ik al gedaan voor 2 muziekgroepjes. Opeens kreeg ik een ingeving en gaf aan dat mijn vader veel op de bus had gereden vroeger en dat mijn opa bij de TET (= toenmalig streekvervoer) had gewerkt. Hij vroeg wie dat was en ik gaf zijn naam door. Bleek hij hem goed te kennen en hij zei er nog bij wat heb ik dan vaak bij je oma koffie gedronken, Mijn opa en oma woonden bij de TET bushalte in Ootmarsum, waar de chauffeurs vaak tijd over hadden voor een volgende rit en ze dan ook vaak snel een kopje koffie kregen van mijn oma. Ik was dan ook direct aangenomen en kon snel beginnen. Zo zie je maar weer een kruiwagen is altijd handig!

  Ik heb daar een perfecte tijd gehad met veel leuke werkzaamheden van het samenstellen van voornamelijk dagtochten voor groepen huisvrouwen, de ouderen bond (ANBO), schoolreisjes, etc. Ik werd beroemd door mijn wieltje waarmee ik op de landkaart kon uitrekenen hoeveel kilometer de totale tocht zou zijn voor de groep. Als het wieltje tevoorschijn kwam was de reis verkocht. Het was een leuke tijd van ongeveer 3 jaar en heb in die tijd veel geleeerd waar ik nu nog profijt van heb.


 •  

  Eerste event voor Special Events na lancering van de website in juni 2021

  05-10-2021 09:31

  Eerste event voor Special Events na lancering van de website in juni 2021

  Vrijdag 1 oktober 2021 was het eindelijk weer zover, een groep begeleiden in de Achterhoek. Na een 4-daagse reis naar Mallorca in oktober 2019 na zeer lange tijd weer een groep en de eerste groep geboekt via deze nieuwe website www.specialevents.nl. Deze website gemaakt in de corona tijd omdat ik toch voldoende tijd had zonder opdrachten. Heel zinvol mijn tijd kunnen besteden. Met veel plezier ging ik op pad 's morgens naar Ruurlo in de Achterhoek om een bedrijf uit Deventer te begeleiden.

  We starten de ochtend met een kopje koffie of thee in de herberg. Na mijn welkomstwoord en uitleg over deze leuke dag gingen de gasten het Highland Games terrein betreden. De groep werd in 4 clans ingedeeld en de strijd kon beginnen. Boogschieten, Throwing the Stone, Caber Tossing (paalwerpen) en nog meer leuke onderdelen stonden op het programma o.l.v. Kris een goede begeleider van een evenementen opleiding uit Arnhem. Er kwamen veel krachten naar boven uit de diverse clan leden en er werd goed samengewerkt onderling. Voor de winnende clan was er een fraaie beker beschikbaar.

  's Middags volgde er een heerlijke pannenkoek in diverse smaken om weer op krachten te komen in het restaurant. Zij waren al diverse keren Nederlands kampioen geweesd in Nederland met pannenkoeken bakken. De activiteit ging 's middags verder met het vrij klimmen in het naastgelegen klimbos. Na een goede en duidelijke uitleg konden alle gasten vrij in het klimbos routes uitzoeken om te klimmen steeds op een ander niveau. Iedereen kwam aan haar of zijn trekken omdat er diverse moeilijkheidsgraen gekozen konden worden.

  De dag ging verder op een nieuwe locatie waar een bierexperience op het programma stond. Rondom het thema bier kregen de gasten diverse uitdagende vragen en opdrachten voorgeschoteld in een leuk aangeklede ambiance. Er volgde ook nog een klein escape spel met diverse opdrachten, waarbij op tijd werd gestreden om de overwinning. De dag werd afgesloten met een goed 2-gangen diner waarbij het voorgerecht een share appetizer was en het hoofdgerecht gekozen kon worden uit vlees of vis. Al met al voor mijzelf een fijne dag om een groep weer veel plezier te kunnen bezorgen met unieke ervaringen. De groep keek ook terug op een leuke dag en daar doen we het voor natuurlijk! https://specialevents.nl/event...

  Image for Eerste event voor Special Events na lancering van de website in juni 2021