Twente Wandeling, Bolletje Winkel, Wall of Fame 10/80 pers.

Leuke wandeltour door centrum van Almelo met een heerlijke lunch bij Bolletje winkel en koffieschenkerij anno 1867. Ontdekking van de markante gebouwen in de stad zoals Havezate Huis Almelo uit 1297 en bezoek aan stadsmuseum 't Wevershuisje en een ijsje bij de wereldberoemde van der Poel.

Hero image for Twente Wandeling, Bolletje Winkel, Wall of Fame 10/80 pers.
Twente Wandeling, Bolletje Winkel, Wall of Fame 10/80 pers.
Wij zijn met circa personen
Per persoon
49,-
Totaalprijs
780,-
Of bericht Hans direct op 00 31 (0)655778554

Informatie

Bestemming
Twente
Bestemming
Nederland
Bestemming
Overijssel
Duur
1 dag
Start
12:00 uur
Einde
17:00 uur
Thema('s)
Actief
Cultuur
Shoppen
Teambuilding
Pakket
rating-3sterren

Reisbeschrijving

Cultureel Almelo met Bolletje winkel, stadstour met gids(en), wall of fame, wevershuisje en ijsje bij van der Poel

Beleef een unieke middag in de verrassend mooie stad Almelo. De cultuur van de stad staat centraal, met info over de textielstad van weleer, nostalgie bij Bolletje en veel info over bekende en markante gebouwen. Met hier en daar een drankje en een hapje. Uitbreiden naar een event met een langere avond met bezoek aan een voormalig textielgebouw met een aantal drankjes en hapjes of zelfs een diner of buffet is ook mogelijk. Je kunt het zo leuk maken als je zelf wilt!

‘Ik wil Bolletje’, wie kent die uitspraak niet? En dat is ook niet zo gek want de geschiedenis van Bolletje voert terug tot 1867. Bolletje vindt zijn oorsprong in Almelo waar ook vandaag de dag nog altijd de fabriek staat. In het oude fabriekspand, ook wel ‘het geboortehuis van Bolletje’ genoemd, is sinds 1992 de Bolletje winkel gevestigd. Een nostalgisch, prachtig pand waar je heerlijk kunt winkelen, eten en drinken én het Bolletje museum bezoeken.

Aansluitende volgt een stadstour door de stad. Deze verrassende wandelingen worden al decennia lang georganiseerd onder begeleiding van ervaren stadsgidsen. Deze wandeling begint bij Bolletje in het oude centrum van Almelo. De wandelingen leiden langs en door het historische centrum van Almelo rondom de Grote Kerk, Huize Almelo en zullen jullie zeker verrassen, Almelo is namelijk een erg mooie stad. Er is o.a. een stop bij het Huis van Katoen en Zo, waar jullie veel informatie zullen vinden over de voormalige textielstad Almelo en de wall of fame, over alle bekende personen van Almelo.

De officiële wandeling zal eindigen bij het Wevershuisje een oude stadsboerderij in het centrum van Almelo. Midden in het hart van Almelo, bij de Grote Kerk, vindt je een uit het begin van 1600 stammende stadsboerderij. Een karakteristiek oud huisje met vakwerkmuren, wand- en plafondschilderingen. In het Wevershuisje is er een permanente expositie van 'VAN VLAS TOT LINNEN', met o.a. een 300 jaar oud weefgetouw, spinnenwielen, diverse textielwerkvormen en oude gereedschappen. Er worden met regelmaat demonstraties gegeven van oude ambachten zoals weven, spinnen, kantklossen en zijde schilderen (vooral op zaterdagen).

De middag zal eindigen met een heerlijk ijsje bij van der Poel. Sinds april 2021 is dit heerlijke en wereldberoemde ijs merk in Twente ook in Almelo gevestigd. Wat een verrassende en leuke middag in Almelo!

Exclusief

 • * Drankjes buiten genoemde
 • * Verzekeringen
 • * Vervoer (regelen we graag voor jullie)
 • * UItgaven van persoonlijke aard
 • * Begeleiding door Special Events
 • * UItbreiding met i.p.v. een ijsje een bezoek aan het Stadslab, om de oude textiel fabriek te kunnen zien en met 2 drankjes en 3 hapjes is mogelijk voor een toeslag van € 8,- p.p.
 • * UItbreiding met i.p.v. een ijsje een bezoek aan het Stadslab, om de oude textiel fabriek te kunnen zien en met 2 drankjes en een pizza en als dessert tiramassu is mogelijk voor een toeslag van € 29,- p.p.
 • * Andere mogelijkheden zoals een buffet, feestavond met live muziek of een DJ, bbq, etc. kunnen we altijd met jullie bespreken
 • * Prijzen zijn vanaf en onder voorbehoud van beschikbaarheid

Inclusief

 • * Voorbereiding organisatie van gehele event en deskundige begeleiding ter plekke van de locals
 • * Bezoek Bolletje winkel en koffieschenkerij anno 1867 met een lunch bestaande uit onbeperkt koffie/thee, chocolade koekje, beschuitbol met kaas, plak Twentse krentenwegge
 • * Bezoek aan Bolletje museum op de plek waar Bolletje is begonnen in Almelo
 • * Wandeling o.l.v. deskundige gidsen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Almelo met o.a. Huize Almelo, oude stadhuis, etc.
 • * Flesje water tijdens de wandeling door Almelo
 • * Bezoek aan Wall of Fame met daarop alle bekende en prominente Almeloërs
 • * Bezoek aan Huis van katoen en zo (Almelo was vroeger een bekende textielstad)
 • * Bezoek aan het oude stadsmuseum 't Wevershuisje met op zaterdag ook vaak demonstratie oude ambachten zoals stoelenmatten maken en weef- en spindemonstratie
 • * Drankje bij het Wevershuisje
 • * Afsluitend een heerlijk ijsje bij de in Twente zeer bekende ijsmakers van van der Poel
 • * Draaiboek met uitleg over het gehele event

Sfeerimpressie

Almelo Bolletje Winkel 3
Almelo Bolletje Winkel 1
Almelo De Waag 1
Almelo Jugendstil pand Hofstraat 1
Almelo Oude Raadhuis1
Almelo kanotocht Proeflokaal Belgie
Almelo terras Amaliaplein
Huize Almelo 4
Alomelo Grote Kerk 1
Wevershuisje 6
Wevershuisje wandeling 1
Stadslab 2
Stadslab almelo 1
Almelo van der poel 2
Almelo van der poel 1