Nordhorn ontdekken, Beachbar & Boottocht 10/60 pers.

Ontdekking van de stad Nordhorn net over de grens bij Twente (Denekamp). Bezoek aan museum Nino met als titel Mode und Maschinen. Lunch in een leuke beachbar, boottocht door de stad en een stadswandeling o.l.v. gidsen

Hero image for Nordhorn ontdekken, Beachbar & Boottocht 10/60 pers.
Nordhorn ontdekken, Beachbar & Boottocht 10/60 pers.
Wij zijn met circa personen
Per persoon
75,-
Totaalprijs
630,-
Of bericht Hans direct op 00 31 (0)655778554

Informatie

Bestemming
Duitsland
Bestemming
Nordhorn
Duur
1 dag
Start
09:30 uur
Einde
17:00 uur
Thema('s)
Actief
Cultuur
Shoppen
Pakket
rating-3sterren

Reisbeschrijving

Bezoek het Duitse Nordhorn met culturele ochtend thema textiel, stadswandeling, leuke boottocht en traditionele lunch bij dé Beachbar Pier 99

Ontdekkingstocht in Nordhorn, een eiland in de prachtige groene Grafschaft Bentheim net over de Duitse grens bij Denekamp? Dat bestaat toch niet? Zeker wel, kom naar deze stad en beleef het! De waterstad Nordhorn is eigenlijk een eiland, de binnenstad wordt namelijk helemaal omstroomd door de rivier de Vecht. In dit “Venetië van het noorden” is het een feest om met een bootje door de stad te varen.

De dag begint met een lekkere Kaffee/Tee mit Kuchen oftewel een kopje koffie/thee met heerlijk gebak in een moderne locatie in de binnenstad. Daarna te voet naar de spinnerij van textielfirma NINO. Dit werd vanaf 2009 omgebouwd tot “NINO-Hoogbouw/Competentiecentrum voor het bedrijfsleven”. Sinds april 2011 toont het Stadtmuseum Nordhorn op de eerste etage op een oppervlakte van 1200 vierkante meter een permanente tentoonstelling getiteld “Mensen, Mode en Machines”, die gaat over de geschiedenis en de cultuur van de textielindustrie in het vroegere textielcentrum Nordhorn. Jullie gaan hier o.l.v. een gids de expositie bezoeken.

Er zijn nog 2 expositieruimtes, de Povelturm met regelmatig wisselende tentoonstellingen neemt jullie mee op een tijdreis door de geschiedenis van de stad Nordhorn in de 19e en 20e eeuw. En het “Neue Weberei Povel” dat omgebouwd werd tot het huidige “Kulturzentrum Alte Weberei”. met een permanente tentoonstelling. Onder het motto “Textielproductie Live” tonen ze de volledige productiegang in de textielindustrie. Informatieverschaffing over de technische en sociale geschiedenis wordt verzorgd door vroegere textielwerkers van de firma’s NINO, Povel en Rawe. Voor de laatste 2 exposities hebben jullie een uur de tijd om deze rustig te kunnen bekijken.

De ontdekkingstocht gaat verder naar de populaire beachbar Pier 99, prachtig gelegen aan een meertje, dat je vanuit het restaurant mooi kunt overzien. Hier staat een typische lunch voor jullie klaar een braadworst met curry en pommes oftewel patat met mayo, je bent niet voor niks in Duitsland! "Geniess es!". Na deze Duitse lunch staat de gids al klaar voor een leuke stadswandeling van 1,5 uur, waarin jullie alle bezienswaardigheden te zien krijgen in het gezellige centrum. Een flesje water zorgt voor verkoeling. De stadswandeling eindigt bij het steiger waar de boottocht start. Deze leuke tocht gaat langs de oude Kerk op de markt, onder lage bruggen door rondom het binnenstad eiland. Aansluitend over de waterloop van Nordhorn door het voormalige industriegebied van het textielbedrijf Povel, met de vele grachten die daar zijn en het woongebied in de stad aan het water.

Nadat het programma is afgelopen rond 17.00 uur is er nog vrije tijd om te winkelen, een terras te bezoeken of samen een hapje te eten. Wat een verrassende dag in het nabijgelegen Nordhorn.


Exclusief

 • * Drankjes buiten genoemde
 • * Verzekeringen
 • * Vervoer buiten genoemde
 • * Uitgaven van persoonlijke aard
 • * Begeleiding door Special Events
 • * Liever een gezonde salade voor de hele groep in Pier 99 is mogelijk voor € 6,- p.p. (of ander gerecht in overleg te bepalen)
 • *Prijzen zijn vanaf en onder voorbehoud van beschikbaarheid

Inclusief

 • * Voorbereiding, organisatie gehele event en deskundige begeleiding ter plekke van de locals
 • * De dag start met Kaffee/Tee und Kuchen (koffie/thee met gebak)
 • * Bezoek aan Textilmuseum Nino met de expositie "Mode und Maschinen" en nog 2 exposities
 • * Rondleiding in museum Nino met assistentie van gids(en)
 • * Bij beachbar Pier 99 in Nordhorn een typische Duitse lunch "Bratwurst mit fruchtiger Currysauce, Pommes Frites und Mayonnaise"
 • * Stadswandeling van 1,5 uur met gids(en) door de stad met veel informatie over het heden en verleden en de mooie gebouwen
 • * Boottocht "City-Rundfahrt" van 1 uur door het centrum van Nordhorn
 • * Flesje water 's middags tijdens de wandeling/boottocht
 • * Draaiboek met uitleg over het hele programma/event

Sfeerimpressie

Bootsfahrt 1
Rest Mahlzeit 3
Rest Mahlzeit 1
NINO Hochbau Nordhorn 78068d51c5
Textilausstellung Nordhorn Nino
Pier 99 Nordhorn 2
Pier 99 Nordhorn 5
Stadtfuhrung Nordhorn 1
Nordhorn 1
Nordhorn 4
Vechteschute
Waterstad Nordhorn Rondvaart 3 Marina Kramer
Nordhorn 5
Nordhorn boottocht 5