Twente Luxe Vertier & Avontuur dag 10/49 pers.

Mooie luxe cultuurdag in Ootmarsum. Een wandeling over de prachtige Kuiperberg met vergezichten en activiteit, goede lunch, bezoek glasblazer, luxe bonbons proeverij, galeriebezoek en luxe bezoek aan Ton Schulten museum met een zeer goed 3-gangen diner.

Hero image for Twente Luxe Vertier & Avontuur dag 10/49 pers.
Twente Luxe Vertier & Avontuur dag 10/49 pers.
Wij zijn met circa personen
Per persoon
164,-
Totaalprijs
1880,-
Of bericht Hans direct op 00 31 (0)655778554

Informatie

Bestemming
Twente
Bestemming
Nederland
Bestemming
Ootmarsum
Bestemming
Overijssel
Duur
1 dag
Start
09:30 uur
Einde
20:00 uur
Thema('s)
Actief
Cultuur
Pakket
rating-3sterren

Reisbeschrijving

Ootmarsum actieve ochtend met een wandeling en demo klootschieten en leuke middag met bezoek aan de glasblazer, bonbons proeverij, galerie bezoek, museum Ton Schulten met een wijntje en daarna hier een heerlijke diner. Voor groepen vriendinnen, teamgenoten en collega's.

Ootmarsum ook wel Siepelstad genoemd (siepel=ui), is een pittoresk stadje gelegen in Twente. Deftige panden met prachtige gevels dateren nog uit de middeleeuwen, toen Ootmarsum een rijk gildeleven kende. Vandaag gaan jullie dit cultuurstadje ook ontdekken op diverse leuke manieren.

De dag begint met een onthaal op een leuke plek, waar koffie of thee met een heerlijke lekkernij geserveerd zal worden. Hierna gaan jullie in groepjes op stap via een kaart om een mooie wandeling te maken over de prachtig gelegen Kuiperberg, met fraaie vergezichten onderweg. Wij verzorgen ook een stop voor een demonstratie klootschieten (klootscheeten) een echte Twentse sport en dan kan een Twents borreltje natuurlijk niet ontbreken. De demonstratie zal verzorgt worden door een echte klootschieter op een mooi gelegen baan. Natuurlijk mag u ook zelf even proberen de kloot (houten bal verzwaard met ijzer) zo ver mogelijk onderhands te werpen. Daarna verder richting de oriëntatietafel voor vergezichten over Ootmarsum, Duitsland en richting Oldenzaal.

De lunch geserveerd op een leuke plek zal een proefplankje zijn met soep, kleine hartige hapjes zoals vlees, worst, kaas en vis. We serveren er brood en boter bij en een kopje koffie of thee. En later nog een drankje naar keuze. De dag gaat verder met een leuke demonstratie van de glasblazer in zijn atelier. Op humoristische wijze zal hij jullie gasten demonstreren hoe glasobjecten gemaakt worden. Ook kan de winkel nog even bezocht worden.

Er is hierna niets beters te doen dan heerlijke luxe bonbons te proeven. Er worden 4 verschillende bonbons geserveerd. Lekker smullen samen. Ook een galerie mag niet ontbreken in dit kunststadje. Wij kiezen een galerie voor jullie die het best past bij jullie groep, of bij een grote groep 2 of 3 galeries.

Nu gaan we richting het museum van Ton Schulten. Jullie krijgen een ontvangst met een glaasje wijn en een korte intro over Ton Schultens werk. De kleur, de gloed en glans, de vorm. De emotie en beleving. Dat is de wereld van Ton Schulten. Niemand ontgaat de mysterieuze kracht van het imponerende werk van Ton Schulten, de eenvoudige bakkerszoon uit Ootmarsum. Zijn werk, inmiddels wereldwijd bekend, betovert de toeschouwer. Kijk de film en geniet daarna van de schilderijen in het museum dat alleen voor jullie open zal blijven.

De avond gaat verder met een heerlijk en goed verzorgd 3-gangen diner, waarbij het voorgerecht geserveerd zal worden in het museum. De overige 2-gangen serveren we ook in het museum of het naastgelegen sfeervolle restaurant. Daarbij worden nog 3 drankjes geschonken naar keuze. Iedereen zal nog lang napraten over deze fantastische dag met unieke ervaringen.

Exclusief

 • * Drankjes buiten genoemde
 • * Verzekeringen
 • * Vervoer (regelen we graag voor jullie)
 • * Uitgaven van persoonlijke aard
 • * Begeleiding door Special Events
 • * Prijzen zijn vanaf en onder voorbehoud van beschikbaarheid

Inclusief

 • * Voorbereiding, organisatie gehele event en deskundige begeleiding ter plekke van de locals
 • * Koffie met gebak of andere lekkernij
 • * Prachtige wandeling over de Kuiperberg met vergezichten
 • * Demonstratie klootschieten tijdens de wandeling en mogelijkheid om zelf ook eens te "scheeten"
 • * Borreltje tijdens demonstratie klootschieten
 • * Heerlijke lunch met koffie/thee en een extra drankje waarbij de plek ook zal afhangen van de groepsgrootte
 • * Bezoek aan de glasblazerij met een demonstratie en humorvolle uitleg
 • * Luxe bonsbons proeverij
 • * Bezoek aan een galerie (verrassing op maat gemaakt voor de groep)
 • * Bezoek aan het Ton Schulten museum met een ontvangst met uitleg en een wijntje
 • * Uitstekend 3-gangen diner met het 1e gerecht in het museum en de overige gerechten in restaurant De Pastorie
 • * 3 drankjes tijdens het diner
 • * Draaiboek met uitleg over het gehele event

Sfeerimpressie

Ootmarsum 4
Kuiperberg 1
Kuiperberg 5
Ootmarsum 14
O Otmarsum Pieck fijn 5
Kuiperberg 4
Ootmarsum klootschieten Kuiperberg 1
Ootmarsum Engelse tuin 10
Glasblazerij hotmarks ootmarsum 1
O Otmarsum Pieck fijn 3
Galerie Bianca Leusink 2
Galerie Ton Schulten 5
Beleef museum Ton Schulten diner 1
Beleef Ootmarsum 1
Ootmarsum 1

Brons Event / 3 sterren

Goede excursies, maaltijden en hotel (bij meerdaags event)
Eerder eventgroep gehad, persoonlijk bezocht en/of samenwerking met professionele toeleverancier

Zilver event / 4 sterren

Heel goede excursies, maaltijden en hotel (bij meerdaags event)
Eerder eventgroep gehad, persoonlijk bezocht en/of samenwerking met professionele toeleverancier
Minimaal 1 maaltijd met een bordje, bib gourmand etc. volgens Michelin (net onder een ster) https://guide.michelin.com/nl/nl)

Goud event/ 5 sterren

Uitmuntende excursies, maaltijden en hotel (bij meerdaags event)
Eerder eventgroep gehad, persoonlijk bezocht en/of samenwerking met professionele toeleverancier
Minimaal 1 maaltijd met een ster volgens Michelin (https://guide.michelin.com/nl/nl)

Onze experts

Hans pf

Hans Kroeze

Een groepevent organiseren is voor mij een mooie puzzel, waarbij alles dient te kloppen. Orginaliteit, kwaliteit en samenwerken met lokale top organisaties is voor mij een vanzelfsprekendheid. Al sinds 1986 doe ik dit met veel passie. Nu meer dan 25 jaar zelfstandig groepsevents georganiseerd en wij hebben ook 22 jaar Reisbureau Kroeze in Tubbergen gerund. In 2008 zijn wij uitgeroepen tot 3e beste reisorganisatie van Nederland, beste van Overijssel en tot Ambassadeur van de gemeente Tubbergen. Jullie event of reis is bij ons in goede handen.

Mask Group 62

Irma Gerritsen

Reizen is mijn passie. Ik ben ook in 1986 in de reiswereld begonnen bij Arke bij het touringcarbedrijf. Daarna vele jaren bij diverse reisbureau’s gewerkt voordat ik samen met Hans Reisbureau Kroeze ben begonnen.

Ik beheer het dossier van jullie event en werk alles tot in de puntjes uit. Verder ben ik bezig met de administratie en de financiele afwikkeling. Bel mij gerust mocht je een vraag hebben. Ik help je graag.

quoteSign

"100 jarig jubileum gevierd met het personeel in Valencia"

"Al een jaar vantevoren contact gelegd met Hans van Special Events voor onze groepsreis. Via via kwamen wij bij hem terecht. Na diverse gesprekken hebben we in samenwerking met Special Events / Als Groep op Reis een super leuk groeps programma gemaakt. Wij vonden het wel een beetje spannend hoe alles zou gaan ter plekke en met een groep van ongeveer 45 personen. We hebben ter plekke ondervonden dat die gevoelens helemaal niet nodig waren. Hans begleidde de reis en wij hoefden niets meer te doen ter plekke. Het was heel fijn om met Hans samen te werken. En wat hebben we genoten met ons allen. Ook de nabespreking na enkele maanden, met gebak voor ons hele personeel was leuke verassing."

Van Kooten Dak- en Installatietechniek B.V.
Ivet en Allard Schoemaker
quoteSign

"Een geslaagd weekend naar Brugge en voor herhaling vatbaar"

"Special Events heeft voor ons een geweldig bedrijfsuitje georganiseerd. Door de organisatie vooraf, de afstemming van het programma en de duidelijke communicatie met ons zag ik de groepsreis met vertrouwen tegemoet. En dat is ook uitgekomen, het goede hotel, de culinaire rondgang door de stad, de leuke gidsen en de mooie touringcar hebben voor een top uitje gezorgd. Zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar."

Niehoff Werning BV
Ton Schoenmakers