Twente Latijnse Les, Bonbons & Whisky 10/49 pers.

Leuke cultuurdag in pittoresk Ootmarsum. Met een stadswandeling, bezoek onderwijsmuseum met Latijns les, Sculte Stokerij met proeverij & Ton Schulten museum en afsluiten met een heerlijk 3-gangen diner.

Hero image for Twente Latijnse Les, Bonbons & Whisky 10/49 pers.
Twente Latijnse Les, Bonbons & Whisky 10/49 pers.
Wij zijn met circa personen
Per persoon
129,-
Totaalprijs
1520,-
Of bericht Hans direct op 00 31 (0)655778554

Informatie

Bestemming
Twente
Bestemming
Nederland
Bestemming
Ootmarsum
Bestemming
Overijssel
Duur
1 dag
Start
09:30 uur
Einde
20:00 uur
Thema('s)
Cultuur
Pakket
rating-3sterren

Reisbeschrijving

Leuke dag in het mooie oude stadje Ootmarsum. Met ludiek bezoek aan het onderwijsmuseum, stadswandeling, heerlijke lunch, whisky stokerij, bonbons proeverij, museum Ton Schulten met een wijntje, terras en een heerlijk diner.

De start is met een kopje koffie of thee met een lekkernij op een leuke locatie in een park of een fraai terras, afhankelijk van de groepsgrootte. Dan gaan jullie de stad met de mooi geplaveide straatjes verkennen onder leiding van een deskundige gids. De ochtend zal afgesloten worden in het onderwijsmuseum Educatorium met een bezoek terug naar de schoolbanken van vroeger. Struin door het leuke museum en ontdek hoe het vroeger op school was. Bekijk een film en krijg een ludieke Latijnse les van een ouderwetse leraar. Deze kan ook testen of je wel je huiswerk hebt gemaakt!!!

De lunch zal plaatsvinden in een mooi Grand Café en bestaat uit Provencaal plukbrood met diverse smeersels en een keuze uit een uitsmijter, quiche of 2 kroketten met brood en een kopje koffie of thee. Of bij een kleinere groep op een leuke plek in de "natuur" met andere gerechten. Daarna gaan jullie naar de Stokerij Sculte voor een rondleiding met een proeverij van een destillaat. Twentse Whisky, de naam spreekt boekdelen. Gebrouwen en gedestilleerd in Ootmarsum en gerijpt en gelagerd op Twents eikenhout van meer dan 200 jaar oud. Dit geeft de whisky een onmiskenbaar authentieke ‘eigen’ smaak: het Noord-Twentse coulisselandschap met haar houtwallen en haar rijke historie, gekoesterd in een uniek destillaat.

De volgende ervaring zal een proeverij zijn van een aantal heerlijke bonbons onderweg naar het laatste bezoek van deze dag aan het prachtige museum van Ton Schulten. De ontvangst zal hier met een heerlijk wijntje beginnen alvorens het museum bezocht gaat worden. De kleur, de gloed en glans, de vorm. De emotie en beleving. Dat is de wereld van Ton Schulten. Maak kennis met die wereld. Een wereld vol emotie en betovering. Niemand ontgaat de mysterieuze kracht van het imponerende werk van Ton Schulten, de eenvoudige bakkerszoon uit Ootmarsum. Zijn werk, inmiddels wereldwijd bekend, betovert de toeschouwer.

Na dit bezoek is het tijd om even van het terras te genieten voor nog een drankje in ontspannen sfeer. Voor het diner kunnen jullie kiezen uit een 3-gangen diner in het naastgelegen sfeervolle restaurant de Pastorie met de goede keuken. Of jullie gaan eten in een Italiaans restaurant ook bestaande uit 3-gangen diner met een Italiaanse tapas proeverij. Hier kunnen jullie napraten over de unieke ervaringen van deze dag in Ootmarsum.

Exclusief

 • * Drankjes buiten genoemde
 • * Verzekeringen
 • * Vervoer (regelen we graag voor jullie)
 • * Uitgaven van persoonlijke aard
 • * Begeleiding door Special Events

Inclusief

 • * Voorbereiding, organisatie gehele event en deskundige begeleding ter plekke van de locals
 • * Koffie/thee met lekkernij op een leuke plaats
 • * Wandeling met een deskundige gids door het stadje Ootmarsum
 • * Bezoek aan het onderwijsmuseum Educatorium met een film, vrij rondkijken en een ludieke Latijnse les door een ouderwetse leraar
 • * Heerlijke lunch bestaande uit Provencaals plukbrood met smeersels, als hoofdgerecht een uitsmijter/quiche/of 2 kroketten brood (1 keuze voor de groep) met een kopje koffie of thee
 • * Bezoek an Sculte Stokerij met een rondleiding en proeverij van een destillaat
 • * Bonbons proeverij
 • * Bezoek aan museum Ton Schulten met ontvangst met een heerlijk glaasje wijn
 • * Drankje op een terras
 • * Proeverij van Italiaanse tapas met een soepje en dessert
 • * Draaiboek met uitleg over het hele event

Sfeerimpressie

Ootmarsum 6
Ootmarsum 20
Ootmarsum 19
Ootmarsum 11
Ootmarsum Engelse tuin 7
Educatorium 11
Educatorium 8
Ootmarsum de wal 4
Ootmarsum de wal 13
Sculte Whisky 2
Sculte Whisky 7
O Otmarsum Pieck fijn 1
Galerie Ton Schulten 5
Galerie Ton Schulten 1
Pastorie restaurant 2
Pastorie restaurant 14
Pastorie restaurant 23
Ootmarsum Italian fingerfood 1
Beleef Ootmarsum 1
Ootmarsum 4